Gezond leven
 
Levensfase
 
Medisch
 
Spreekuur
 
SlapenReizenVoedingMentaal fitBewegen en gezondheidAlternatieve geneeswijzenArbeid en gezondheidGezond gebitRoken, alcohol en drugsZwangerschapBaby'sKinderenJongerenVrouwenMannenSeniorenChronische ziektesHart - en vaatziektesMedische encyclopediePsychische AandoeningenBorstkankerAfasieArtroseAstmaDementieDepressieDiabetesHoge bloeddrukHoofdpijnIncontinentieLeven met een chronische ziekteMantelzorgRugpijnSporten met een beperkingVoedselallergieVraag het de deskundigeGa ik hiermee naar de dokter?Het virtuele consultatiebureau
 

De bevalling

Pagina afdrukken

Sommigen kijken ernaar uit, anderen zien er als een berg tegenop: de bevalling! De laatste loodjes wegen vaak het zwaarst en je kijkt er natuurlijk naar uit om je baby in je armen te sluiten. Toch staat een bevalling niet bepaald bekend als een pretje. Door deze filmpjes te bekijken kom je erachter wat er precies gebeurt bij de geboorte en hoe je dit het beste kunt doorstaan. Bekijk ook de filmpjes overzwangerschap en na de bevalling!

Nut van pijn Bevallen doe je samen
Luisteren lichaam Een bevalling is meestal geen pretje. Toch heeft de pijn wel een bepaald nut, ook al kun je je dat misschien moeilijk voorstellen. Rol omgeving Een zwangerschapsdocente begeleidt jou én je partner. Zo weten jullie allebei goed wat er met je lichaam gebeurt tijdens de bevalling.
Voorbereiden op de bevalling Keizersnede
Hoe voorbereid Iedereen bereidt zich anders voor op de bevalling. Op wat voor manieren kun je dit doen? Keizersnede Wanneer krijg je een keizersnede? En wat heeft dit voor consequenties?
Alleen thuis en bevallen Hoe draait de baby?
Alleen thuisbevallen Stel: je bent alleen thuis en je merkt dat de baby al bijna komt. Wat doe je dan? Spildraai Tijdens de bevalling maakt de baby één of meer spildraaien. Wat gebeurt er dan precies?
Epidurale verdoving (ruggenprik) Houding vlak voor de bevalling

Epidurale verdoving

Wat zijn de voor- en nadelen van pijnbestrijding bij de bevalling?

Zit houding

Hoe kun je weeën het beste opvangen? Oftewel, wat is de beste houding vlak voordat de bevalling begint?

Pijnbestrijding: zin en onzin Thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Pijnbestrijding

Wat vinden verloskundigen van pijnbestrijding bij de bevalling: zin of onzin?

Thuis bevallen of ziekenhuis

Is thuis bevallen net zo veilig als in het ziekenhuis? En wie bepaalt waar jij het beste kunt bevallen?

De bevalling Vroeggeboorte

Uitdrijving baby

Hoe gaat een bevalling nu precies in zijn werk? De verloskundige legt het uit.

Vroeggeboorte

Wat gebeurt er bij een vroeggeboorte?
Bron: Gezond zwanger zijn Copyright: Medicinfo Datum: 09/07/2009

Pagina afdrukken
Lees meer over ...