Gezond leven
 
Levensfase
 
Medisch
 
Spreekuur
 
SlapenReizenVoedingMentaal fitBewegen en gezondheidAlternatieve geneeswijzenArbeid en gezondheidGezond gebitRoken, alcohol en drugsZwangerschapBaby'sKinderenJongerenVrouwenMannenSeniorenChronische ziektesHart - en vaatziektesMedische encyclopediePsychische AandoeningenBorstkankerAfasieArtroseAstmaDementieDepressieDiabetesHoge bloeddrukHoofdpijnIncontinentieLeven met een chronische ziekteMantelzorgRugpijnSporten met een beperkingVoedselallergieVraag het de deskundigeGa ik hiermee naar de dokter?Het virtuele consultatiebureau
Home > Zwangerschap

Vader en moeder worden

Vader en moeder worden

Hier vind je alles over je zwangerschap en de bevalling. Maar niet alleen voor de zwangere vrouw verandert er veel in deze negen maanden en daarna. Ook vader worden brengt heel wat ingrijpende veranderingen met zich mee.

spacer
Interactief

Wel of niet sporten?

Zwanger en beweging
Een half uur bewegen per dag is gezond. Ook tijdens een zwangerschap. Er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden.

Werk en werkeloosheid

Hoe zit het precies?
Een zwangere vrouw heeft recht op minstens 16 weken verlof. Ook als zij als zelfstandige werkt of werkloos is. Welke regels zijn er nog meer rondom zwangerschapsverlof?

20-weken-echo

Zichtbaar in de buik
Met een echo wordt de baby in de buik in beeld gebracht op een monitor. Op deze manier kunnen sommige lichamelijke afwijkingen worden opgespoord.

@-consultatiebureau

Vraag het de deskundige
Heb je vragen over de verzorging, de opvoeding of de ontwikkeling van je kind? Dan kun je terecht bij Nelleke Maas van het @- consultatiebureau.