Terug naar actueel overzicht

Als je menstruatie uitblijft

Veel vragen over ongesteld worden en pilgebruik

“Wij zien bij App de Verpleegkundige veel jonge meisjes voorbijkomen met vragen over wel of niet ongesteld worden en pilgebruik. Vaak moeten we goed doorvragen om erachter te komen wat de situatie precies is. Maar alleen dan kunnen wij goed advies geven.

Zo was er laatst een meisje van 13. Ze was al een paar keer ongesteld geweest, maar op dat moment al bijna 2 maanden niet meer. En toen was ze bang dat ze zwanger was. Ik vroeg haar waarom dat ze dacht dat ze zwanger was. Na een beetje aarzelen vertelde ze dat ze een vriendje had en wat verder was gegaan dan zoenen. Het uitblijven van haar ongesteldheid had haar aan het twijfelen gebracht.

Er was geen risicovol contact geweest, anders had ik geadviseerd een zwangerschapstest te doen. In dit geval kon ik haar geruststellen en doorverwijzen naar een betrouwbare en duidelijke website met meer informatie over lichamelijke veranderingen, verliefdheid en seks. Ook heb ik gewezen op de risico’s van onveilig seksueel contact. En ik heb geadviseerd anticonceptie te bespreken met haar ouders of huisarts wanneer ze van plan was verder te gaan op seksueel gebied.

Ze vertelde dat ze bang was voor de reactie van haar ouders, maar dat ze mij wel vertrouwde. Het voordeel van App de Verpleegkundige is dat je redelijk anoniem je vraag kan stellen. Dus ook vragen die je in eerste instantie liever niet aan je ouders of huisarts wilt stellen. Het was fijn om een paar dagen later een nieuw bericht te krijgen van dat meisje. Ze was gewoon ongesteld geworden.”

Geschreven door Sandra, verpleegkundige van ons Medisch Contact Centrum

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief