Terug naar actueel overzicht

Hitterecord zorgt voor apprecord

Warme juli maand zorgt voor dubbel zo veel appvragen

De aanhoudende hitte van afgelopen zomer bracht helaas ook meer lichamelijke ongemakken met zich mee. Op de heetste dag van het jaar, donderdag 25 juli, kwamen bij Medicinfo 2,5 keer zoveel medische vragen per app binnen dan normaal. De meeste vragen van bezorgde Nederlanders gingen over huiduitslag, beten door insecten en kwallen en klachten door blootstelling aan de zon, zoals erge hoofdpijn en allergie.

De app diensten draaiden overuren: over de hele maand juli kwamen er ruim tweemaal zoveel vragen binnen per app in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Medicinfo, dat zorg op afstand oplossingen voor zorgverzekeraars en andere zorgorganisaties ontwikkelt en uitvoert, merkt dat de app populair is omdat mensen ook een foto mee kunnen sturen zodat verpleegkundigen en artsen hier op afstand naar kunnen kijken. Na de app waren respectievelijk de telefoon en de e-mail de meest gebruikte kanalen.

Hitte breekt records

Donderdag 25 juli was met een hitterecord van 40.7°C de dag waarop ook een recordaantal medische appvragen binnenkwamen, vooral door de hitte in het algemeen en blootstelling aan de zon. Huiduitslag door de warmte en beten door muggen en kwallen kwamen het meeste voor. Gelukkig konden de meeste mensen met een zelfhulpadvies geholpen worden en hoefden zij niet naar de dokter. Tevens kwamen er veel vragen over hoofdpijn, vermoedelijk zonnesteken en zonneallergie. De verpleegkundigen van Medicinfo adviseren mensen te proberen zo veel mogelijk uit de zon te blijven, voldoende water te drinken en zich uiteraard te beschermen tegen de zon.

Wie twijfelt over een medische klacht adviseert Medicinfo altijd contact op te nemen met een zorgdienst van de zorgverzekeraar of de eigen huisarts voor een persoonlijk advies.

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief