Terug naar actueel overzicht

Interview met Claudia Coenen

Teammanager verpleegkundigen

Claudia is sinds maart 2016 teammanager van ons Medisch Contact Centrum (MCC) dat bestaat uit een team van BIG geregistreerde verpleegkundigen. Het MCC vormt het hart van Medicinfo. Hier komen de gezondheidsvragen binnen vanuit de apps en gezondheidslijnen van onze klanten.

Wat is de rol van het MCC binnen Medicinfo?

Onze verpleegkundigen zijn degenen die – afhankelijk van de dienst – de medische vragen beantwoorden per telefoon, app, beveiligde mailomgeving of beeldbellen. Zo kan je thuis op de bank of op vakantie in het buitenland je vraag stellen aan een Nederlands sprekende verpleegkundige. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en in het weekend. Daarnaast bieden onze verpleegkundigen persoonlijke begeleiding bij onze zelfhulp modules of het voorbereiden van het gesprek met de eigen arts.

Wat voor soort vragen ontvangen jullie?

Dat verschilt van een raar plekje op de arm tot vragen over pilgebruik en menstruatie. Door de juiste vraagtechnieken toe te passen kunnen onze verpleegkundigen de gebruikers een persoonlijk zelfzorgadvies geven of verder helpen met behulp van medisch gevalideerde informatie. Bij de Zorgwebinars worden vragen gesteld over het thema van het webinar (zoals dementie of mantelzorg) die tijdens de uitzending worden beantwoord. Het soort vragen is sterk afhankelijk van de dienst. Zo ontvangen we bij Vraag het de medisch specialist specifieke vragen rondom een diagnose of behandeladvies. Die worden vervolgens worden beantwoord door een onafhankelijke medisch specialist.

Wat is jouw rol?

Ik zorg voor de dagelijkse aansturing van het team. Dat betekent plannen, informeren, werkinstructies geven, nieuwe systemen leren gebruiken en zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. We werken volgens medische protocollen en continueren de kwaliteit door middel van een kwaliteitsplan, scholingsplan en structurele kwaliteitscontroles. Daarnaast luisteren we goed naar gebruikers en sturen we ze een gebruikerstevredenheidsonderzoek om waar nodig onze diensten te kunnen verbeteren.

Wat vind je leuk als teammanager van het MCC?

Ik vind het fijn om te kunnen bijdragen aan kwalitatieve zorg op afstand. Super mooi om te zien dat je mensen medisch advies kan geven zonder dat ze daarvoor de deur uit hoeven door bijvoorbeeld een foto te sturen. Samen met de verpleegkundigen, huisartsen en medisch specialisten zorgen we ervoor dat de gebruikers van onze diensten tevreden en geholpen zijn.

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief