Terug naar actueel overzicht

Is mijn klacht wel ernstig genoeg om te bellen?

Iedere vraag is bespreekbaar

“We werden op een avond gebeld op de Gezondheidslijn door een moeder met een kindje van vier maanden. De moeder was heel voorzichtig en eigenlijk een beetje onzeker of ze wel moest bellen. Ze had ons telefoonnummer uit het kraampakket dat zij van CZ had gekregen. Ik probeerde haar meteen gerust te stellen door te vertellen dat echt geen enkele vraag te gek is om te stellen. Wij zijn er voor iedere ongerustheid, alles is bespreekbaar.

Het bleek dat zij ongerust was over haar dochtertje, die had last van een dunne ontlasting en ze kon het consultatiebureau op dat tijdstip niet bellen. Ik vond het juist erg verstandig van haar dat ze ons belde en iets deed aan haar ongerustheid.

Ik begon met het stellen van verschillende vragen om erachter te komen wat de oorzaak kon zijn en om in te schatten wat de ernst van de situatie was. Het bleek dat ze net was gestart met fruithapjes en toen we het er over hadden kwam de moeder tot de conclusie dat de dunne ontlasting was begonnen bij het eten van stukjes appel. Ze was zo opgelucht dat ze al een stapje verder was! Kijk, door samen te praten kom je vaak al verder.

Ik overlegde met een van onze achterwacht huisartsen en hij adviseerde om even geen appel te geven om te kijken wat er gebeurde. De darmpjes van een klein kindje moeten overal even aan wennen. Gelukkig bleek hiermee de klacht al snel over te zijn en was de moeder gerustgesteld. Het was de eerste keer dat deze mevrouw ons belde en ze gaf ons mee dat het zo fijn was dat er zo goed naar haar geluisterd werd en dat er ook echt concreet advies gegeven werd. Dat is voor ons goed om te horen. Een goed medisch advies begint namelijk met een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen!”

Geschreven door Carien, verpleegkundige van ons Medisch Contact Centrum

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief