Terug naar actueel overzicht

Medicinfo richt zich op het verkorten van wachtlijsten in de GGZ

Koplopers in online psychische zorg gaan samenwerken

Koplopers in online psychische zorg Welshop, Mentaal Beter, DiSofa, GGzE en Medicinfo gaan samenwerken om de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg te verkorten. Mentaal Beter, DiSofa en GGzE bieden sinds 1 oktober dit jaar online behandelingen aan via de portal van Welshop. Medicinfo sluit aan voor het serviceaspect: we begeleiden cliënten bij het starten van een online behandeling en bemannen samen met Welshop de klantenservice.

Wachttijden terugdringen in de GGZ

Sinds 1 oktober 2019 verwijst CZ alle cliënten die op een wachtlijst staan en in aanmerking komen voor een online behandeling, direct door naar Welshop. Via Welshop kan iedereen in Nederland direct toegang krijgen tot online behandelingen bij psychische problemen. Er is geen sprake van wachttijd of extra kosten en de behandeling kan overal plaatsvinden, mits er toegang is tot internet. De kwaliteit van de behandelingen is gewaarborgd: Welshop werkt alleen met aanbieders die geregistreerde en gecertificeerde behandelaren in dienst hebben. De online behandeling bij een van de partners van Welshop vindt plaats via videobellen en met online trainingsmodules in een beveiligde online portal.

Online behandeling effectief en goedkoper

Momenteel staan er bijna 90.000 mensen op een wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg. Het gaat daarbij voornamelijk om patiënten met persoonlijkheidsstoornissen, angst en autisme. Uit onderzoek blijkt dat online behandeling minstens zo effectief is als een reguliere behandeling bij een instelling op locatie. De kosten voor een online behandeling zijn lager dan voor een reguliere behandeling op locatie. Bovendien blijkt online interventie ook effectief voor het (opnieuw) voorkomen van psychische klachten.

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief