Terug naar actueel overzicht

Overbodige medicijnen in het buitenland

Gelukkig is het kindje beter geworden!

“Bij App de Vakantiedokter weten we dat er nogal een verschil is tussen de medicijnen die Nederlandse artsen voorschrijven en wat er in het buitenland gebruikelijk is. Wij zijn bijvoorbeeld terughoudend met antibiotica, alleen al omdat het niet eens werkt tegen een virusinfectie. Buitenlandse artsen schrijven juist preventief van alles voor, mocht je toch nog tegen een bacterie aanlopen.

Ook dan ben je bij mij en mijn collega’s aan het juiste adres. Als verpleegkundigen weten we welke medicijnen nodig zijn, en welke zonder gevaar weggelaten kunnen worden. Zeker kinderen wil je niet te veel geven. Vorig jaar sprak ik zo een ouder die met een grieperig en hoestend kind naar de dokter was geweest.

Deze ouders hadden vijf verschillende medicijnen meegekregen voor hun kind, in flinke dosis, dagelijks in te nemen. Eenmaal terug op de camping zetten ze al de verpakkingen op een rijtje en vroegen de bezorgde ouders zich toch af, of dat allemaal wel nodig is.

Toen ik ze aan de lijn kreeg, vroeg ik dan ook om een foto te maken van alle medicijnen. Via App de Vakantiedokter kon ik snel zien wat ze allemaal hadden gekregen. Na overleg met de dienstdoende arts kon ik ze vertellen dat er maar één medicijn echt nodig was. De rest konden ze veilig weglaten. Gelukkig is het kindje daarna snel beter geworden, en dat zonder overbodige medicatie!”

Geschreven door Marielle, verpleegkundige van ons Medisch Contact Center

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief