Terug naar actueel overzicht

Uitbreiding digitale GGZ praktijk

Persoonlijke begeleiding wanneer het uitkomt

In december heeft Mentaal Beter haar Digitale Praktijk uitgebreid met de online ondersteuning van Medicinfo. Cliënten kunnen daardoor elke dag van de week – ook in het weekend en op feestdagen – contact opnemen met ervaren behandelassistenten voor extra steun of een luisterend oor.

De Digitale Praktijk is een online behandelcentrum voor mensen met depressieve klachten of angststoornissen. Cliënten ontvangen online therapie op een moment dat het hen uitkomt, op een plek die voor hen prettig is. Mentaal Beter is een erkende GGZ-instelling en de online behandelingen worden door de zorgverzekeraars vergoed. Nog steeds wordt de Digitale Praktijk verder ontwikkeld. Zo kunnen in de toekomst meerdere diagnoses worden behandeld en is de dienst uitgebreid met online persoonlijke begeleiding.

De intake en behandelsessies worden digitaal gevoerd met de psychologen. Via diverse e-health modules kunnen cliënten vanuit een vertrouwde omgeving werken aan hun herstel. Wanneer ze daar vragen over hebben of even niet lekker in hun vel zitten, kunnen ze contact opnemen met een behandelassistent van Medicinfo. Dit zijn ervaren verpleegkundigen die via motivational coaching een waardevolle aanvulling bieden op de online behandeling. Bovendien kunnen de behandelcoaches – op verzoek van de psycholoog – op vooraf bepaalde momenten contact opnemen met een cliënt om te stimuleren dat behandelafspraken worden nagekomen of de e-health modules worden gevolgd.

Door persoonlijke begeleiding van Medicinfo toe te voegen aan de Digitale Praktijk kan Mentaal Beter haar cliënten nog beter voorzien in de behoefte van psychische zorg op afstand.

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief