Terug naar actueel overzicht

Videobellen met een huisarts

App de Dokter nu ook met videoconsult

Sinds kort kunnen Just verzekerden videobellen met een huisarts. Met App de Dokter was het al mogelijk om direct te chatten met een verpleegkundige, maar nu kan via dezelfde app ook een online videoconsult worden ingepland met een huisarts. Just is de eerste zorgverzekeraar die dat aan hun verzekerden aanbiedt. We zijn er trots op dat we dit gezamenlijk hebben gerealiseerd.

Uit het marktonderzoek van Medicinfo over de houding van consumenten ten opzichte van zorg op afstand, kwam naar voren dat 41% van de respondenten graag gebruik zou maken van een online huisarts. Voor de ‘Gezonde actie nemende twijfelaar’ is dit percentage zelfs 64%. Just wil met de nieuwe functionaliteit niet de eigen huisarts vervangen, maar wil wel vanuit gemak een aanvulling bieden bij relatief eenvoudige gezondheidsvragen. Voor deze vragen hoeven mensen dan niet onnodig te wachten bij de huisarts. Of onnodig de huisartsenpost te bezoeken.

Hoe werkt het?

Gebruikers van de app kunnen 7 dag per week, ook in de avonduren, hun medische vraag stellen via de chatfunctie. Die vragen kunnen vaak al beantwoord worden door ons team van BIG geregistreerde verpleegkundigen. In sommige gevallen is een consult met de huisarts nodig. In dat geval wordt aan de hand van een protocol gekeken of een videoconsult mogelijk is, of dat toch beter de eigen huisarts geraadpleegd kan worden. Als de patiënt er ook voor open staat, wordt direct een online consult ingepland met een huisarts voor dezelfde of de volgende dag. Het team van huisartsen bestaat uit BIG geregistreerde huisartsen en hebben allen een uitgebreide sollicitatieprocedure doorlopen.

Reacties

Gebruikers reageren erg positief wanneer hen de mogelijkheid wordt geboden voor een online videoconsult met een huisarts. Ze geven aan dat ze het erg fijn vinden om snel een antwoord te krijgen op hun vragen zonder dat ze daarvoor de deur uit hoeven. Ook de huisartsen zijn erg enthousiast over deze nieuwe vorm van consultatie omdat het meerwaarde biedt voor zowel huisartsen als patiënten. Ook volgens Karel Stolper, directeur marketing en verkoop van CZ, past deze ontwikkeling echt bij de visie van Just. “Het is het innovatieve label van CZ, we willen daar voorop lopen en nieuwe vormen van service en gemak bieden. Onze Just verzekerden verwachten dit ook van ons. Zij zijn bij alles in hun dagelijks leven gewend aan digitale bediening. Ze vinden dat belangrijk, ook als het gaat om zorg.”

App de Dokter is te downloaden in de app stores. Meer informatie over het marktonderzoek van Medicinfo? Klik hier om het onderzoeksrapport te downloaden.

Wellicht ook interessant

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact opnemen met Medicinfo

Dr. Anton Philipsweg 31
5026 RK Tilburg
013 – 594 21 55
info@medicinfo.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief